Ildsted foran steinkledd vegg

Vi hjelper deg med fornyelse av pipe og ildsted

Er det noe vi får stadig mer av, så er det forespørsler om rehabilitering av pipe. Dette henger sammen med at Feiervesenet utfører mer omfattende tilsyn enn tidligere. Dermed er det også flere som får påvist avvik med pålegg om å utføre utbedringer. 

Noen blir til og med ilagt fyringsforbud frem til utbedringene er utført.

 

Som profesjonell murmester mener vi naturligvis at denne utviklingen er positiv. Vi har mye erfaring med piperehabilitering og utfører denne typen oppdrag i Namdalen og søndre del av Helgeland. Kontakt oss gjerne for en uforpliktende befaring.


Derfor er det viktig en velfungerende pipe

Den aller viktigste årsaken til å få utført en piperehabilitering, er selvfølgelig å forebygge pipebrann. Eldre skorsteiner kan ha skader på innerrør, fuktskader, sprekker eller ikke være tilpasset nåværende ildsted. Alt dette kan gi økt fare for brann dersom det ikke tas tak i. En rehabilitering vil samtidig kunne gi bedre trekk og en bedre fyringsøkonomi. Å få rehabilitert pipa er med andre ord å investere i egen bolig og kan øke boligverdien ved et eventuelt salg. 


Hva gjør jeg ved pålegg om utbedring av pipe?

Dersom du har fått pålegg om å utføre små eller større utbedringer av din skorstein står du fritt til å velge hvem som skal utføre jobben. Kontakter du oss i etterkant av et tilsyn, vil vi komme på en befaring og gi deg et pristilbud på jobben som må gjøres. Aksepterer du pristilbudet vil vi som regel kunne begynne arbeidet få dager etter.


Husk også at det sjelden er behov for å rive ned pipa og bygge den opp på nytt – som regel kan utbedringene gjøres på pipa boligen har i dag. Det viktigste er uansett at du tar kontakt med en fagperson som kan gi deg oversikt over hva som burde gjøres. 


Rask og effektiv prosess

Så lenge det er mulig å rehabilitere eksisterende pipe, er prosessen både effektiv og uproblematisk. Ofte trenger vi bare å erstatte de gamle rørene med nye, kondensbestandige rør som enkelt senkes ned i pipeløpet. Dette er et forholdsvis rimelig tiltak som lar seg utføre på få timer. Det vil heller ikke etterlate masse sot og en stor vaskejobb etterpå. Iblant vil det være aktuelt å mure noe på eksisterende pipe eller rive deler av den og mure opp på nytt for å oppnå best mulig resultat. Nye materialer og arbeidsmetoder gjør at den ferdig rehabiliterte pipa i mange tilfeller vil fungere bedre enn den gjorde da den var ny.


Vi har også samarbeid med en blikkenslager som kan produsere pipebeslag for oss på kort varsel. Som regel vil vi ta mål til beslag allerede på befaringen. Hvis du velger oss til å utføre jobben er vi da klare til en rask og effektiv oppstart.


Vi håndterer søknadsprosess mot kommune

I de aller fleste tilfeller er rehabilitering av pipe en jobb som er søknadspliktig. Prosessen med å søke og få rehabiliteringsarbeidet godkjent av kommunen kan vi håndtere for deg. Vi har naturligvis full kontroll på regelverket og sørger for at du får en pipe som er i tråd med alle retningslinjer. 


Skifte ildsted i forbindelse med piperehabilitering

Skal du først få utført arbeid på skorsteinen i form av en rehabilitering, kan dette være en god mulighet til å samtidig skifte ut ildstedet i boligen. Å bytte ut ildstedet er en virkningsfull måte å fornye interiøret på, og i dag finnes det ildsteder med mange flotte design. Vi kan være behjelpelige med å levere og koble opp nytt ildsted til boligen din. Vi kan også gi deg gode råd knyttet til størrelse på og plassering av det nye ildstedet. 


Fornyelse av pipe og ildsted i og rundt Namdalen

Uansett om du skal rehabilitere pipa eller ikke, anbefaler vi alltid å ta kontakt med en fagperson dersom du ønsker å bytte ut ildstedet. Da får du en forsikring om at eksisterende pipe vil fungere med det nye ildstedet, eller du kan få anbefalt rehabiliterende tiltak som reduserer brannfaren og gir en god mulig fyringsøkonomi. 


Vi hjelper til med rehabilitering av pipe og skifte av ildsted i Namdalen og nærliggende områder. Kontakt oss gjerne for en hyggelig samtale.

0