Hvite fliser over kjøkkenbenk med kran og kaktus

6 steder i boligen hvor det egner seg med flis

Få materialer er så allsidige og gir så mange muligheter som det fliser gjør. Fliser er robuste, lette å rengjøre, krever lite vedlikehold og kommer i utallige utførelser og formater.

Det aller vanligste stedet i boligen å legge flis må være våtrom, og det er her vi utfører majoriteten av våre oppdrag med flislegging. Dette er fordi du kan få flis som suger til seg lite væske. Dermed tåler de vann, fukt og temperatursvingningene i et våtrom godt. 

 

Det er imidlertid mange muligheter for bruk av flis også utenfor terskelen til baderommet. Her får du noen tradisjonelle og noen mer kreative forslag til hvor du kan legge flis i hjemmet.

 

Skal du legge fliser i våtrom vil det lønne seg å gi jobben til en spesialist. Her kan du lese hvorfor.

 

1. Fliser på kjøkkenet

Vi starter med et velkjent bruksområde for flis, nemlig kjøkkenet. Utover baderommet er det nemlig kjøkkenet som er det mest populære rommet for flis. I kjøkkenet er aktiviteten ofte høy og det blir fort litt søl og styr. Da er det en fordel med materialer som tåler en støyt og samtidig er enkle å rengjøre. Flisene kan med fordel dekke både gulv, vegger og området over komfyren, eller vinduskarmen om du vil. Velg gjerne store fliser – da trenger du færre fuger og flatene blir enda enklere å rengjøre.

 

2. Fliser på kjøkkenbenken

Ønsker du en litt spenstig vri på kjøkkenet er også flisene din venn. En kjøkkenbenk dekket av flis vil være kreativt og spennende, og tilføre interiøret noe som ikke alle andre har.

Her kan du få alt fra en kontrastflate med farger eller dekorflis til en stilren og minimalistisk overflate. I tillegg gjør flisene kjøkkenbenken lett å rengjøre, og den vil tåle kontakt med en og annen varm kjele. En videreføring av den flislagte kjøkkenbenken kan være å legge flis på kjøkken- eller spisebordet. Også dette utgjør et spennende tilskudd til interiøret, litt utenom det vanlige.

 

Ettersom fliser kommer i så mange størrelser og utførelser har du mange muligheter til å få uttrykk for din personlige stil. Vi hjelper deg gjerne med å utforske mulighetene som finnes. 

 

3. Fliser på vegg

Flislagte vegger også utenfor kjøkken og baderom ser vi mye av sørover i Europa, mens det i Norge ikke benyttes i like stor grad. Fliser på veggen kan imidlertid gjøre mye for deg som ønsker et minimalistisk og stilrent uttrykk, men også deg som vil ha en varm og lun tone – alt avhenger av flisene du velger. 

Det finnes egne veggfliser som er beregnet på å dekke nettopp vegger. Disse er tynnere og tåler ikke den samme belastningen som fliser laget for gulv, men vil som regel være et rimeligere alternativ. 

 

4. Fliser i gangen

Er det et sted vi elsker å legge flis, så er det i gangen eller entréen. Her ønsker vi nemlig et underlag som tåler det meste. I gangen er det kanskje spesielt viktig å tenke på kvalitet ved valg av flis. Velger du en robust flis med høy slite- og ripestyrke, for eksempel en porcellenatoflis, får du et gulv som varer. Disse flisene tåler alle hverdagens aktiviteter, enten det er grus og sand på en våt høstdag eller smeltet snø fra våte vintersko. 

 

Stadig flere ønsker også å legge varmekabler i entreen. Da er fliser naturligvis et godt valg.

 

5. Fliser i trappen

I offentlige bygg med mye aktivitet brukes ofte flis i trapper for å minske behovet for vedlikehold. Det er ingen grunn til å ikke også ta denne tanken med seg inn i hjemmet. Fliser kan gjøre trappen til mer enn bare et middel for å komme seg mellom etasjer. Den kan bli et dekorativt eller stilrent element i seg selv, alt etter hva du ønsker. 

Husk å forhøre deg med en spesialist slik at du velger fliser som tåler aktiviteten og belastningene en trapp utsettes for. Innendørs vil det også være viktig å velge en sklisikker flis for å forhindre fall og andre uhell. 

 

6. Fliser utendørs

Fliser er ikke bare forbeholdt boligen innvendig. Det finnes også en rekke fliser som kan være med på å pynte opp hage, inngangsparti og uteplass. Vi kan legge alt fra steinheller på plenen til hele terrassegulv i flis. Fliser i naturstein egner seg godt i trapper utendørs, og gir et tidløst og varig uttrykk.

 

Når flisene skal ligge utendørs, er det viktig å velge frostsikre fliser. Disse har et lavere vannoppsug og vil ikke utvide seg og sprekke opp når det fryser på om vinteren. 

 

Kom innom oss og se våre utstilte fliser!

Uansett om du ønsker å få en spesialist til å gjøre arbeidet eller du tenker at dette er noe du får til selv, anbefaler vi at du rådfører deg med en fagperson. Tar du turen innom oss i Namdalen kan du få gode råd om hvor du kan legge flis og hvilke fliser som kan dekke dine behov. Vi har utstilte fliser fra flere leverandører. Du kan gjerne ta med deg fliseprøver hjem og se hvordan fargene passer med stilen du har i hjemmet fra før.

 

Kom innom oss for en hyggelig prat. Vi har høy kompetanse på flislegging for mange fornøyde kunder!

0