Piperehabilitering

Uten godt vedlikehold, kan teglsteinen mellom mursteinene i pipa sprekke opp. Dette skjer gjerne gradvis over mange år, og kan forårsake større utgifter jo lengre du venter med å få det fikset. Dårlig trekk i pipe kan også være et tegn på at tiden er inne for rehabilitering av pipen. Eldre skorsteiner er ofte nedbrutt av blant annet løpesot, kondensvann eller skader fra syre på grunn av oljefyring. Ved slike skader kan piperehabilitering være påkrevd. Er skorsteinen kledd inn med brennbart materiale - gips eller panel - må skorsteinen oppgraderes. Piperehabilitering er en investering i brannsikkerhet og en oppgradering av huset, som skal vare i mange år.


Nye rør løser problemet

Heldigvis er det sjelden behov for å rive den gamle skorsteinspipen. Vi utfører ulike typer piperehabiliteringer, som raskt og enkelt gir deg et røykavdrag som tilfredsstiller dagens krav. En av metodene som ofte brukes er å senke ned nye kondensbestandige rør fra toppen og ned i det eksisterende pipeløpet. Disse er tilpasset moderne ovner og fyringsmetoder, og gjør faktisk så den nye skorsteinen ofte er bedre enn den gammel pipen var, da denne var nybygd. Dersom bare den øverste delen av pipa er skadet, finnes det egne løsninger for dette. Da erstattes toppen med en moderne, isolert løsning.

Rehabilitering av skorsteiner i Nord-Trøndelag og Helgelandskysten

Murmester Erling Nilssen AS utfører rehabilitering av høy kvalitet i Midt-Norge. Ønsker du mer informasjon, eller få et prisoverslag på ditt prosjekt - ta gjerne kontakt med oss.

Kontakt
Murmester Erling Nilssen AS
7860 Skage i Namdalen

Postadresse:
Pb 40,
7869 Skage i Namdalen

Daglig leder:
Jan Einar Nilssen
mob : 991 03 725

Telefon: 74 28 56 00
Faks : 74 28 50 58
Org nr : 978 632 807

post@murmester-nilssen.no

Følg oss gjerne på Facebook

Kontortid
:
Mandag - fredag
0700 - 1530
Lørdag stengt.